Киянин захопив землю на Лисій горі і оформив на ній неіснуючий будинок

Київська місцева прокуратура №10 спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно 56-річного киянина, який захопив землю на горі Юрковиця

Про це повідомляє прес-служба прокуратури. 

Досудове слідство встановило, що чоловік, намагаючись самовільно захопити земельну ділянку, використав підроблене рішення одного з районних судів Києва, та із залученням підставних осіб зареєстрував право власності на будинок, начебто розташований на цій ділянці. 

Вона розташована у межах пам’ятки національного значення – "Городище і могильник ІХ-ХІІІ ст. на Лисий горі (Юрковиця)" та внесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Знаючи, що на вказаній землі будинок відсутній, зловмисник здійснив на спірній ділянці самочинне будівництво.

За результатами досудового розслідування дії чоловіка кваліфіковано за ч.4 ст. 197-1 (самовільне будівництво споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці в охоронних зонах), ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 358 КК України (пособництво у підробленні офіційного документа, вчинені за попередньою змовою групою осіб) та ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа).

Крім того, прокурором у кримінальному провадженні заявлено позов про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки та стягнення з підозрюваного матеріальної шкоди, заподіяної злочином, на суму понад 200 тис. грн.