Футбол на крові: день 24

7 липня на чемпіонаті світу з футболу у Росії відбулися два чвертьфінальні матчі

Незаконно засуджений в РФ український режисер Олег Сенцов написав листа українській актрисі Риммі Зюбіній. Лист Сенцова датовано 3 липня. "Я почуваюся нормально, незважаючи на 51 день (голодування - ред.), звичайно не так прекрасно, як може здатися деяким уповноваженим правозахисникам, моє здоров'я - кожен бачить те, що хоче бачити", - зазначив Сенцов.

Масштабна акція на підтримку політичних в'язнів, утримуваних в російських і кримських в'язницях, пройшла ввечері 6 липня 2018 року на Потьомкінських сходах в Одесі. Одесити з величезними банерами з написом "Олег Сенцов, Україна з тобою" вишикувалися на сходах і запалили фаєри

З початку чемпіонату російсько-окупаційні війська 614 рази  порушували режим припинення вогню в Донецькій та Луганській областях, 121 з яких — із важкого озброєння забороненого Мінськими домовленостями. За цей час внаслідок бойових дій загинули 12 українських військових та 50 поранені. Отримали поранення внаслідок бойових дій восьмеро мирних жителів.

Російські ПВК "Патріот", "ПВК Вагнера" та інші звернулися до президента РФ Владіміра Путіна з проханням легалізувати приватні військові компанії і людей, які в них служили. Бойовики скаржаться, що вони знаходяться на особливому обліку в МВС і ФСБ РФ і постійно піддаються перевіркам. А сім'ї загиблих найманців, зважаючи на відсутність правових механізмів, змушені замовчувати факт участі рідних в ПВК.

7 липня на чемпіонаті світу визначилися два останніх півфіналіста:

Швеція - Англія 0:2

Росія - Хорватія 2:2 (3:4 - по пенальті)