В Японії вже біля 50 загиблих через нечувані зливи

Потужні зливи, які вже вже кілька днів поспіль не припиняються у Японії, призвели до серйозних підтоплень, зсуву ґрунтів і повеней. За офіційними даними, стихія відібрала життя щонайменше 30 осіб. ЗМІ своєю чергою кажуть про 49 загиблих. Також десятки людей вважаються зниклими безвісти

Найбільше від дощів постраждали західні та південні регіони країни: префектури Хіросіма, Кіото і Окаяма. Влада попереджає, що ситуація погіршується з кожною годиною. Півтора мільйонам осіб наказано залишити свої будинки, ще 3 млн людей перебувають в очікуванні евакуації, передає RFI.

В префектурі Хіросіма випало вже більше метра опадів. Метеорологи називають ці дощі найсильнішими за останні десятиліття. Пошкоджено сотні будинків. У рятувальних операціях задіяно десятки тисяч пожежників, поліцейських і військових по всій країні.

Прем'єр-міністр країни Сіндзо Абе назвав ситуацію "вкрай важкою".

Окрім того, ввечері 7 липня, Метеорологічна служба Японії зафіксувала землетрус магнітудою 6. Осередок землетрусу залягав на глибині 50 кілометрів. Епіцентр підземних поштовхів розташовувався в 70 км на південний південного сходу від префектури Тіба, яка знаходиться поруч з Токіо.

Інформації про жертви або руйнування не надходило. За даними вчених, ризику цунамі немає.