Спонсор Brexit в умовах секретності 11 разів таємно зустрічався з російським послом у Лондоні

Аррон Бенкс, котрий спонсорував кампанію по виходу Британії з ЄС, зустрічався з послом Росії Олександром Яковенком набагато частіше, ніж він стверджував раніше

Вони провели 11 раундів таємних перемовин і при цьому підприємець отримав від Москви ще 4 запрошення. Усі ці зустрічі відбувалися перед референдумом щодо Brexit, пише The Guardian.

Сам Бенкс стверджував, що нібито лише двічі "пообідав з послом Росії у Великій Британії Яковенком". Однак насправді Бенкс приймає активну участь у бізнес-схемах, пов'язаних з Росією, зазначає видання.

Яковенко познайомив Бенкса з якимось російським бізнесменом, який запропонував тому придбати проект з видобутку золота вартістю у декілька мільярдів доларів США. Це сталося на наступний день після старту кампанії Leave.EU з просування Brexit, який пройшов за участю Бріттані Кайзер з Cambridge Analytica.

Бенксу запропонували вкласти гроші в покупку 6 сибірських золотих копалень з тим, щоб об'єднати їх в одне підприємство і, як наслідок, отримати гарантований прибуток в кілька мільярдів.