Очільник МЗС Британії Джонсон подав у відставку

Міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон пішов у відставку в понеділок 9 липня

Про це повідомляє Reuters.

Борис Джонсон пішов у відставку з посади міністра закордонних справ на тлі політичної кризи щодо британської стратегії виходу з Європейського Союзу.

"Сьогодні прем'єр-міністр прийняла відставку Бориса Джонсона з посади міністра закордонних справ, його заміну оголосять найближчим часом. Прем'єр-міністр подякувала Борису за його роботу", - повідомляє прес-служба прем'єрки Терези Мей. 

Повідомляється, що у неділю заяву на звільнення подав міністр з питань Brexit Девід Девіс. У своєму листі про звільнення він заявив, що пропозиція Мей щодо виходу Британії з ЄС "віддає шмат британської економіки Союзу та не поверне Британії її старі закони у жодному вигляді".

Таким чином Борис Джонсон став другим чиновником за 24 години, який залишив уряд Терези Мей, не бажаючи підтримати план прем’єрки про “м’який” Brexit.

Зазначається, що Мей намагалась переконати свій кабінет міністрів у ефективності плану щодо Brexit під час цілодобової зустрічі з міністрами у п’ятницю, однак порадившись з друзями та помічниками, Джонсон вирішив, що не може підтримати цю стратегію.

Джонсон досі залишається обличчям кампанії за вихід Великої Британії з Європейського Союзу, тож його рішення полишити посаду міністра закордонних справ завдасть удару по репутації Терези Мей.

Один із чиновників зазначив виданню The Guardian, кабінет Мей може зазнати більших втрат, якщо вона дотримається свого плану щодо Brexit.