У Росії поліцейський з’ясував, хто цупить речі з валіз в аеропорту. За це його посадили за ґрати

Російський оперуповноважений, який розкрив схему крадіжок багажу в московському аеропорту Внуково, отримав три роки колонії

А тих, хто крав речі з багажу пасажирів, суд визнав потерпілими. Про це повідомляє Новая газета.

Як пише видання, в московських летовищах діє відпрацьована схема: з багажу пасажирів крадуть техніку, коштовності, гроші. Починають “операцію” ще працівники відділу сканування багажу. Саме вони переглядають валізу та позначають собі, що може бути в ній “цікавого” для крадіжки.  

Потім вантажники затягують валізи в так звану мертву зону на злітному полі, де немає камер спостереження, та витягують цінності з сумок.
Організацією цієї схеми займається "валізна мафія", яка складається зі співробітників аеропорту. Обороти сягають мільйонів, пише видання.

Щомісяця десятки пасажирів звертаються із заявами про крадіжки з багажу в поліцію, однак розкриття таких злочинів близьке до нуля.
22 лютого 2015 року вантажник аеропорту Внуково Володимир Склянний зізнався, що вкрав 3800 доларів з валізи з рейсу Москва-Єкатеринбург. Другий вантажник також підтвердив факт крадіжки. Свідчення вони дали після того, як оперуповноважений Володимир Міняєв представив їм неспростовні докази їхньої причетності до крадіжки.
Однак через два дні вантажники змінили адвокатата відмовилися від попередніх свідчень. Кримінальну справу про крадіжку закрили і проти оперуповноваженого Володимира Міняєва порушили кримінальну справу нібито за побиття вантажника. Два роки, поки тривало слідство, оперуповноважений продовжував працювати у Внуково та розкривати злочини, його навіть підвищили у званні.

Але восени 2017 року Солнцевський райсуд Москви визнав Міняєва винним й засудив до трьох років позбавлення волі в колонії загального режиму. Московський міський суд залишив вирок без змін.