Верховний Cуд скасував рішення про стягнення боргу з ОПЗ на користь компанії Фірташа

Верховний Cуд України скасував рішення суду міста Южний про стягнення боргу з Одеського припортового заводу на користь компанії Ostchem олігарха Дмитра Фірташа

Про це повідомив у Facebook в. о. голови Фонду держмайна України Віталій Трубаров.

"За результатами розгляду касаційної скарги Фонду державного майна, Верховний Cуд скасував рішення суду міста Южний, за яким Ostchem Holding Limited (Остхем Холдінг Лімітед) мала право на примусове стягнення на території України з ПАТ "Одеський припортовий завод" 5,2 млрд грн непогашеного основного боргу та 1,57 млрд нарахованої пені відповідно до арбітражного рішення Арбітражного інституту Торгової палати м. Стокгольма", - написав Трубаров.

ФДМУ оскаржував рішення судів першої та апеляційної інстанцій у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних i кримінальних справ, подавши також  клопотання про зупинення виконання ухвали Южного міського суду Одеської області.

"Постановою Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду, ухвали суду першої та апеляційної інстанцій скасовано, а справу направлено на новий розгляд. В кінці липня відбудеться конкурс на обрання радника для приватизації "Одеського припортового заводу", який запропонує шляхи вирішення токсичності боргових зобов’язань підприємства", - зазначив Трубаров.