ЄІБ надасть 75 млн євро на безпеку українських доріг

Україна та Європейський інвестиційний банк підписали угоду щодо виділення 75 млн євро для підвищення безпеки на українських дорогах

Про це повідомляє Урядовий портал.

Під час саміту Україна-ЄС у Брюсселі було підписано фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) в рамках проекту "Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України". Зазначається, що ЄІБ виділяє 75 млн євро, які отримають п'ять найбільших міст України: Дніпро, Київ, Львів, Одеса та Харків.

Проект передбачає здійснення заходів, спрямованих на зниження рівня смертності, та травматизму на територіях міст, зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод, створення безпечних умов пересування для учасників дорожнього руху.

Ці інвестиції також стимулюватимуть перехід до більш екологічно чистої системи громадського транспорту та сприятимуть економічному зростанню України.

"Погані дороги не лише обмежують наше право на свободу пересування, вони також наносять непоправну шкоду людським життям. Маючи рівень смертності в ДТП, що втричі вищий, ніж в ЄС, дуже важливо вдосконалити нашу транспортну інфраструктуру", - зазначила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.