Завербованого російськими спецслужбами майора засудили на 14 років

Суд визнав завербованого спецслужбами Росії екс-офіцера військкомату винним та засудив його до 14 років позбавлення волі

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

З початком російської агресії у 2014 році майор запасу Збройних Сил України переїхав на постійне місце проживання до РФ. Там його завербували кадрові співробітники російської військової розвідки. Від свого куратора з Росії зловмисник отримав завдання повернутися до України для вербування військовослужбовця ЗСУ. 

Він мав організувати збір та передачу російській розвідці відомостей про проведення мобілізації сил АТО у Донецької області, перелік, структури та дислокацію підрозділів Збройних Сил України, стан бойової та мобілізаційної готовності військ оперативного командування "Захід", що мають державну таємницю.

Зрадник спробував завербувати одного із військових офіцерів. Оперативники спецслужби затримали колишнього заступника військового комісара у жовтні 2016 року в селищі Гоща на Рівненщині під час спроби отримати від українського військовослужбовця за грошову винагороду секретні документи з бойової та мобілізаційної готовності військ ОК "Захід".

Суд визнав зрадника винним у скоєнні злочину за статтею "Державна зрада" і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 14 років, а також позбавив військового звання "майор".