Дружина "диверсанта" Захтея вперше за два роки зустрілася з чоловіком в колонії

Дружина засудженого у справі "українських диверсантів" Андрія Захтея Оксана змогла зустрітися зі своїм чоловіком у Сімферополі у виправній колонії №1

Про це повідомляють "Крим.Реалії".

За словами Оксани Захтей, їй вдалося домогтися першого тривалого побачення з чоловіком за два роки.

"Скажімо так, психологічно – це трохи інша людина, нервовий. Здоров'я – це окрема тема, його треба буде довго ставити на ноги, після того, як він вийде. Спати на боці він не може, головні болі, руки набрякають. У місці перелому ребер – нарости, через те, що його били", – розповіла Захтей.

Російські спецслужби заявляють, що затримані у 2016 році Євген Панов і Андрій Захтей були членами "групи диверсантів", яка нібито планувала здійснити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.

 

  • 10 серпня 2016 року ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня  в анексованому Криму затримали групу "українських диверсантів", які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час утримували в московському ізоляторі Лефортово, пізніше повернули до Криму.
  • Влада України спростовує звинувачення на адресу українців і називає їх "провокацією" російських спецслужб. Ті, в свою чергу, заявляють, що Захтей разом із ще одним затриманим громадянином України, Євгеном Пановим, були членами "групи диверсантів", яка нібито планувала теракти на об’єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.
  • 2 червня "суд" окупантів продовжив утримання Захтея до 7 серпня.
  • Під тиском Захтей визнав свою "провину" й уклав досудову угоду зі слідством.
  • У серпні Захтей відмовився від російського громадянства, звинувативши окупантів у фальшивих звинуваченнях на свою адресу. Перед цим він одночасно мав громадянство двох країн: України та Росії.
  • Попри це російські окупанти висунули Захтею нове обвинувачення - у незаконному отриманні громадянства їхньої країни.