Прикордонники не пустили до України британця Грема, який працював на російських пропагандистів

Держприкордонслужба не пустила до України громадянина Великої Британії Джона Уорена Грема Бродеріпа, який працює ведучим на російському телеканалі НТВ

Про це повідомив у Facebook речник ДПСУ Олег Слободян.

"Сьогодні в аеропорту Бориспіль під час оформлення пасажирів рейсу із Лондона виявлено громадянина Великобританії Джона Уорена Грема Бродеріпа. Як виявилося, чоловік працює журналістом та ведучим програми "Поедем, поедим" на одному із телеканалів РФ", - написав Слободян.

Британця не пустили до України та заборонили йому в'їзд на 3 роки через те, що він відвідував тимчасово окупований Росією Крим на порушення українського законодавства.

"При проведенні заходів прикордонного контролю було встановлено, що дана особа порушувала правила в'їзду/виїзду на/з тимчасово окупованої території Криму. У ході проведення співбесіди пасажир авіарейсу підтвердив, що відвідував ТОТ у вересні-жовтні 2015 року. В межах повноважень, на підставі виявленої інформації даний громадянин не був пропущений через державний кордон України. Також йому заборонено в'їзд до України терміном на 3 роки", - зазначив Слободян.