Стало відомо, хто замінить Джонсона на посаді голови МЗС Британії

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей призначила Джеремі Ханта міністром закордонних справ після того, як його попередник Борис Джонсон пішов у відставку

Про це повідомляє видання Reuters.

Зазначається, що призначення Ханта, який достатньо довго обіймав посаду міністра охорони здоров'я, є залученням до команди Мей близького до неї союзника, що дозволить змінити баланс прихильників Brexit у її міністерській команді.

51-річний Хант очолював Міністерство охорони здоров'я понад 5 років, що є найдовшим терміном в історії Національних служб охорони здоров'я, що фінансуються державою. За цей час він стикнувся зі страйками лікарів, невдоволенням громадськості рівнем фінансування та іншими проблемами.

Метт Хенкок замінив Ханта на посаді міністра охорони здоров'я, в той час як генеральний прокурор Джеремі Райт був призначений міністром цифрових технологій, культури, ЗМІ та спорту, замінивши Хенкока.

Тим часом Джеффрі Кокс стане новим генеральним прокурором.

Нагадаємо, що 9 липня міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон пішов у відставку. Джонсон пояснив, що його рішення пов'язано з тим, що в уряді не поділяють його позицію щодо Brexit. Він вважає, що ідея Brexit "вмирає, задушена безглуздою невпевненістю в собі", а лінія, запропонована Мей, означає, що Британія "дійсно попрямувала до статусу колонії".