Які види підприємництва найпопулярніші. Дані Opendatabot

Більшість юридичних осіб під час реєстрації вибирають основним видом діяльності оптову торгівлю

Про це повідомляє прес-служба платформи Opendatabot.

"Твердження про те, що основний вид бізнесу в Україні - це торгівля, навряд чи когось здивує. Така ситуація є типовою не тільки для нашої країни, але і для багатьох інших. Більшість юридичних осіб під час реєстрації вибирають основним видом діяльності оптову торгівлю. Тоді як більшість фізосіб-підприємців - роздрібну”, - йдеться у повідомленні.

Так, в 2018 році в сфері оптової торгівлі (крім торгівлі транспортними засобами) за півроку зареєструвалося майже 12 тисяч юридичних осіб, тобто кожне третє підприємство. А роздрібною торгівлею вирішили займатися тільки 880 юросіб, тобто менше 2,5% нових підприємств.

"Якщо порівнювати з минулими роками, то можна констатувати, що відсоток підприємств оптової торгівлі зростає: у 2018 році "оптовиків" було зареєстровано вже 33,45% від загального числа компаній”, - додає прес-служба.

У той же час у фізосіб-підприємців основним видом діяльності протягом багатьох років залишається саме роздрібна торгівля. Частка зайнятих в цій сфері підприємців становить 30-36%.