Член Нацради пояснив мотиви голосування за подовження ліцензії "Інтеру"

7 жовтня запрацює закон про квоти на телебаченні, який передбачає 75% державної мови від загального тижневого ефіру, тому “Інтер” буде змушений українізуватися

Про це член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Сергій Костинський написав у Facebook.

Костинський нагадав, що 7 жовтня запрацює закон про квоти української мови на телебаченні, який передбачає 75% державної мови від загального тижневого ефіру всіх телеканалів.

"Серед шанувальників "Інтера" достатньо прихільників Совєтського Союзу і "Русского мира", які хейтять українську державу, українську культуру і українську мову. Ці люди ладні дивитися через супутник російські телеканали. Але вони дивляться "Інтер", поки він є. З 7 жовтня "Інтер", хоче він того чи ні, перетвориться для своєї багатомільйонної аудиторії на амбасадора української мови", - пояснює член Нацради.

На його думку, у таких умовах, телеканал стане інструментом українізації значної частки українського суспільства, яка не сприймає Україну.

"На прикладі квот українських пісень і української мови на радіо Національна рада вже довела, що забезпечує виконання закону всіма мовниками. Те само буде і з квотами української мови на телебаченні", - запевнив Костинський.