Нацрада оштрафувала "Інтер" на 4 млн за вислови на концерті до 9 травня

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оштрафувати телеканал "Інтер" на понад 4 млн гривень

Таке рішення Нацрада ухвалила за результатами позапланової перевірки каналу, повідомляє "Детектор медіа".

Перевірка Нацради підтвердила, що в ефірі “Інтера” 9 травня транслювався цей концерт, де лунали наступні фрази ведучих. Ведучий Андрій Доманський у підводці сказав: "Сьогодні ми не можемо дозволити, щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно проносили факельними ходами по нашій столиці, де кожен метр залитий кров'ю наших співвітчизників".

Далі продовжила ведуча Анастасія Даугулє: “І нехай іноді нам здається, що усі проти нас, що ми чужі в своїй країні. Але це не так. Нас багато. Нас сотні в цьому залі і мільйони - перед екранами телевізорів”.

Нацрада вбачає в цьому концерті розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, що є порушенням законів "Про телебачення і радіомовлення" та "Про інформацію". Такі порушення караються штрафом у розмірі 25% ліцензійного збору. Члени Нацради одноголосно вирішили застосувати цю санкцію.

Для "Інтера" сума штрафу становить 4 млн 46 тис. грн. Це найбільша сума штраф, призначена Нацрадою за весь час використання цієї санкції. Канал має сплатити штраф протягом 30 днів, якщо не оскаржить його в суді.