У ОРДЛО танків більше, ніж у Британії, Франції та Німеччини разом узятих, - Волкер

На окупованій Росією території Донецької та Луганської областей танків зосереджено більше, ніж є у Великої Британії, Франції та Німеччини разом узятих

Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер у інтерв'ю німецькому виданню Bild, передає "112 Україна".

"Окупована територія насправді дуже невелика, але там танків більше, ніж у Великій Британії, Франції та Німеччині разом узятих. У 2014 році їх ще там не було. Тобто вони звідкись туди прибули. І я вам кажу: це на 100% російське озброєння. Мені просто бракує уяви, щоб повірити, що це озброєння потрапило туди звідкись іще", - сказав Волкер.

Спецпредставник Держдепу США  зазначив, що хоча ОБСЄ має конкретні відомості про ці танки, вона не може оприлюднювати цих даних, щоб мати можливість продовжувати роботу.

"ОБСЄ там має певне завдання. Було б непорядно ставити її в ситуацію, яка може виявитися для неї небезпечною. Проте я кажу: якщо ця інформація (серійні номери танків, - ред.) була б доступна в Німеччині, Франції, США чи десь іще, у нас не було б жодних сумнівів стосовно того, що відбувається", - зазначив американський дипломат.

Волкер також додав, що не бачить сенсу доводити наявність в окупованих районах Донеччини та Луганщини російських танків, оскільки це очевидно.

"Чому потрібно доводити щось, що можна бачити на власні очі?" - сказав Волкер.