Неподалік Варшави поліція та рятувальники шукають величезного пітона

Неподалік Варшави рятувальники, поліція та екологи п'ятий день поспіль безуспішно шукають дорослого тигрового пітона, сліди якого помічено біля Вісли

Про це повідомляє Укрінформ

Ведеться патрулювання суходолом, човнами па річці, а також дронами з повітря. 

Шкуру пітона після линяння виявив перехожий. Згодом сліди плазуна помітили між населеними пунктами Дембіна і Гасси. Експерти встановили, що шкіра належить дорослому тигровому пітону довжиною від 4 до 6 метрів і діаметром 50 сантиметрів.

Рятувальники та поліція забили на сполох, попереджаючи місцеве населення про можливу небезпеку для прогулянок в цьому районі.

З середи рятувальники за допомогою безпілотників вивчають місцевість, де може перебувати пітон, а в четвер планують встановити в цьому районі так звані фотопастки, які реагуватимуть на рухи живих істот.

На місці працює група швидкого реагування, яка вивчає весь потік інформації, що потрапляє від патрулів і з моніторингу.

Місцева поліція просить усіх, хто помітить пітона, негайно повідомити в поліцію. Одночасно з цим, польські правоохоронці намагаються встановити, кому міг належати пітон і як він опинився на волі.

Природнім ареалом існування тигрових пітонів є південно-східна Азія: Пакистан, Індія, Бангладеш, Непал, Шрі-Ланка, Індокитай.