"Вони не знали": у САП пояснили закриття кримінальної "справи рюкзаків" проти сина та екс-заступника Авакова

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження щодо сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра Авакова та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря про закупівлю рюкзаків для МВС через те, що третій підозрюваний - Володимир Литвин - взяв усю провину на себе

Про це повідомила у Facebook прес-служба САП.

"Литвин В. Я. скористався своїм правом та дав показання, що саме він вчинив одноосібно злочин - перемігши на тендері, виготовив неякісні рюкзаки та за підробленими документами поставив їх МВС України, інші підозрювані до цього стосунку не мали та про факт поставки неякісних рюкзаків не знали. Крім того, він пояснив, що готовий відшкодувати завдану шкоду", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у САП заявили, що частину доказів у справі знищено за участі одного з адвокатів підозрюваних, доказів, які б спростували версію Литвина, не здобуто, а  один із ключових свідків обвинувачення не зміг під час допиту в суді повністю підтвердити свої свідчення.

"Прокурорами також враховано, що один з ключових свідків обвинувачення не зміг під час допиту в судовому засіданні повністю підтвердити свої показання. Крім того, за безпосередньої участі одного з адвокатів підозрюваних, знищено спеціальний засіб, на який вівся запис в кабінеті Чеботаря С. І. За таких обставин, враховуючи, що доказів, які б поза розумним сумнівом спростували версію Литвина В.Я., не здобуто та можливості для їх здобуття вичерпано, прокурором у кримінальному провадженні прийнято рішення про його закриття у частині - щодо Чеботаря С. І. та Авакова О. А.", - пояснили в САП.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі також зазначили, що, таким чином, Авакова-молодшого та Чеботаря до кримінальної відповідальності в цій справі притягнути неможливо.

"Таким чином, слідство встановило, що мали місце факти проведення тендеру з визначеним наперед переможцем та поставки неякісних рюкзаків, проте відсутність доказів обізнаності Чеботаря С. І. і Авакова О. А. з неналежною якістю рюкзаків, унеможливлює притягнення їх до кримінальної відповідальності", - йдеться у повідомленні.