"Євробляхери" розбили автомобіль керівника регламентного комітету Ради

"Євробляхери", які блокують урядовий квартал, активізували свої дії, коли стало відомо, що депутати не розглядатимуть закон щодо реєстрації автомобілів на єврономерах

Про це повідомляють у соціальних мережах.

Після того, як засідання Ради було закрите, учасники акції заблокували вулицю Садову, і зайшли із Шовковичної, не даючи депутатам виїхати з будівлі.

Зокрема, "євробляхери" розбили одну з депутатських автівок. У машині сидить перший заступник голови регламентного комітету Павло Пинзеник.

Позашляховик Пинзеника наїхав на одного з учасників акції власників машин на єврономерах, інформує Українська правда.

Інцидент стався на вулиці Шовковичній. Після цього машину оточили спецпризначенці, які не дали учасникам акції дістатись до пасажира і водія. В швидку забрали одного постраждалого учасника акції, якого зачепив позашляховик.

Як розповів кореспондент Еспресо.TV, в урядовому кварталі сьогодні ввечері відбулося кілька сутичок. Зокрема, коли автомобіль у якому знаходився Пинзеник виїхав з Інститутської на Шовковичну, учасники акції почали перекривати дорогу.

В цей час сталася ДТП. Одному з активістів наїхали на ногу. Його потім забрала машина швидкої допомоги. За словами активістів-євробляхерів, під час сутички з машини Пинзеника нібито пролунали постріли. Поліція не підтверджує цю інформацію.

Після ДТП Пинзеника витягнули з авто і провели так званим коридором ганьби. На місці сутичок лежать розбиті окуляри та розкидано багато пляшок.

Рух Шовковичною перекрито. На місці події знаходиться багато бійців Національної гвардії та поліцейських. Біля автомобіля працює слідчо-оперативна група.

Зазначимо, що 12 липня Рада не зуміла розглянути два законопроекти про реєстрацію в Україні автомобілів на іноземних номерах, розроблені комітетом з питань податкової та митної політики. 

Вони передбачають зниження митних податків на реєстрацію автомобілів на єврономерах (зменшення розміру акцизного податку з авто), скасування заборони на митне оформлення машин, які не відповідають стандартам Євро-5. Серед іншого в законопроектах йдеться про посилення контролю за переміщенням і присутністю в Україні транспортних засобів на іноземній реєстрації.
 
За словами голови парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, в разі, якщо Верховна Рада підтримає зміни до законодавства про зниження акцизу на транспорт, то розмитнення автомобіля на єврономерах коштуватиме 2,5-3 тис. євро.

Читайте також: Україну заполонили євробляхи. 7 причин, чому виник шалений бум на авто з єврономерами