Рада не зуміла розглянути оновлення ЦВК

Верховна Рада не зуміла розглянути питання про оновлення складу Центральної виборчої комісії України

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Фракція БПП на початку обговорення запропонувала відкликати кандидатуру Ольги Лотюк на посаду члена Центрвиборчкому для того, щоб розблокувати розгляд питання.

Керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак закликав до подальшої дискусії з президентом Петром Порошенком. Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголосив, що згідно закону до розгляду питання призначення на посади членів Центрвиборчкому, кандидатів на ці посади потрібно попередити за 3 дні. Це не було зроблено.

Після цього Рада оголосила перерву для проведення консультацій. Після закінчення перерви Парубій оголосив, що час вичерпано і закрив вечірнє засідання Ради.

Зазначимо, що раніше президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради подання на кандидатів у нові члени Центрвиборкому.

Це 14 людей: Алла Басалаєва ("Відродження"), Наталія Бернацька (Народний фронт); Михайло Вербенський (БПП), Андрій Євстігнєєв ("Батьківщина"), Ірина Єфремова ("Народний фронт"), Ольга Желтова (БПП), Олег Конопольський (БПП), Світлана Кустова (БПП), Ольга Лотюк (БПП), Віталій Плукар (БПП), Євген Радченко ("Самопоміч"), Тетяна Сліпачук ("Воля народу"), Леонтій Шипілов (Народний фронт), Тетяна Юзькова ("Радикальна партія").