Туск - Трампу: на зустрічі з Путіним не забувайте, хто ваш стратегічний друг, а хто - стратегічна проблема

Президент Європейської ради Дональд Туск закликав президента США Дональда Трампа цінувати європейських союзників і не забувати, "хто є стратегічним другом, а хто - стратегічною проблемою"

Про це Туск заявив під час прес-конференції після підписання нової угоди про співпрацю між ЄС і НАТО за день до саміту Північноатлантичного альянсу в Брюсселі, передає "Ліга. Новости".

"Європа першою відреагувала після терактів 11 вересня, а європейські військові разом з американськими беруть участь в місіях у Афганістані. Не забувайте про це, коли ми завтра зустрінемося на саміті, а також, коли ви зустрінетеся з президентом Путіним у Гельсінкі. Завжди варто знати, хто ваш стратегічний один і хто ваша стратегічна проблема ", - наголосив Туск.

Туск також заявив, що європейські країни витрачають на оборону більше, ніж Росія, і стільки ж, скільки Китай, передає "Радіо Свобода".

"Ми хочемо захистити жителів Європи усіма можливими засобами і кращого партнера ніж НАТО, у нас немає. Дорогий президент Трамп, у Америки немає і не буде кращого союзника, ніж Європа. Сьогодні європейці вкладають у оборону більше, ніж витрачає Росія, і стільки ж, скільки витрачає Китай". - сказав Туск.