Івано-Франківщина: жінка відвела дітей до сусідки для зустрічі із турком, а він взяв її у заручники

На Івано-Франківщині поліцейські затримали іноземця, який взяв у заручниці свою колишню співмешканку та погрожував їй вбивством

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції. 

Подія трапилася у селі Вікно Городенківського району. Правоохоронців викликали сусідки жертви, які почули крики з її будинку. 

Встановлено, що до постраждалої приїхав її колишній співмешканець - 33-річний громадянин Туреччини. За попередньою інформацією, чоловік проживав на території країни незаконно.

Заручниця, дізнавшись що до неї приїде чоловік, відвела дітей до сусідки. Але під час їх зустрічі шось пішло не так. 

На місце виїхали співробітники групи реагування патрульної поліції. Після того, як стало відомо, що іноземець утримує жінку та погрожує їй вбивством, у дію ввели спецоперацію "Заручник" із залученням бійців спецпідрозділу КОРД.

У результаті спецоперації зловмисника затримали. Жінка не постраждала, наразі із нею працюють медики.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.147 (Захоплення заручників) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру  та обрання запобіжного заходу.

Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк  від п’яти до восьми  років. Досудове розслідування триває.