Керівника підрозділу ДФС Вінниччини спіймали на вимаганні півмільйона гривень

У Вінницькій області затримали керівника підрозділу Державної фіскальної служби, який вимагав гроші від підприємця

Про це повідомив у Facebook генпрокурор України Юрій Луценко.

"Чистимо ДФС-3. Спільно з К СБУ затримали керівника підрозділу ГУ ДФС у Вінницькій області та його пособника, які вимагали 0,5 млн грн з бізнесмена", - написав генпрокурор.

Водночас прес-секретар Луценка Лариса Сарган уточнила, що чиновник та директор однієї з комерційних структур вимагали від керівника суб’єкта господарювання реального сектору економіки 0,5 млн грн за неперешкоджання діяльності підприємства та вирішення питання про закриття кримінального провадження, що стосується діяльності вказаного підприємства. Зловмисникиотримали частину хабара в сумі $5 тис. та 48 тис грн.

Під час обшуків було вилучено грошові кошти, отримані як хабар, та зібрано інші докази злочинної діяльності.

Підозрюваних затримали, їм повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Їм загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.

Кількома днями раніше Луценко повідомив про затримання із траншем хабаря начальника управління акредитації, контролю та моніторингу Мін'юсту та його заступника.