НАБУ оскаржило закриття "справи рюкзаків"

НАБУ скерувало до САП скаргу на постанову прокурора Василя Кричуна про закриття провадження в частині підозри екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та сина очільника МВС Олександра Авакова

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

На переконання детективів НАБУ, вони причетні до розкрадання 14,5 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб Національної гвардії.

Як повідомили у НАБУ, станом на 18:00 13 липня Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою так і не було надано матеріалів, які б підтверджували правові підстави закриття провадження стосовно двох ключових підозрюваних у справі. Скаргу адресовано вищому за посадою прокурору, а саме керівникові САП.

Згідно КПК, Назар Холодницький має розглянути дану скаргу та прийняти рішення впродовж трьох днів з моменту її одержання.

Зі свого боку НАБУ не розуміє цього рішення і наразі САП не надала жодного документу, який би допоміг дане рішення зрозуміти, - заявили у бюро.

Як пояснили у бюро, щодо заяв сторони захисту про нібито недопустимість як доказу відеозапису, на якому Чеботар та Аваков обговорюють реалізацію схеми з закупівлі рюкзаків, то його справжність підтверджена матеріалами провадження. Диски із записами цієї зустрічі, які знаходяться в матеріалах провадження, є оригінальними носіями.

Те, що зафіксована на відео зустріч, відбулась в МВС, підтверджують й інші докази, серед яких — аналіз результатів телефонних з’єднань та мобільного трафіку щодо місця перебування підозрюваних, вважають у НАБУ.