Олегу Сенцову сьогодні 42 роки. Він 61 день голодує задля порятунку політв'язнів

13 липня українському політв'язню Олегу Сенцову виповнюється 42 роки, він понад 60 днів голодує у російській колонії

Про це повідомляє Еспресо.TV.

10 травня 2014 року російські спецслужби затримали Сенцова у його рідному Сімферополі. Росіяни засудили режисера до 20 років ув'язнення за сфабрикованою справою про начебто підготовку терактів у Криму.

Сенцов брав активну участь у протестах 2014 року: під час Кримської кризи він часто їздив в Сімферополь, де організовував мітинги "За єдину країну", а також постачав продукти та все необхідне для українських військових, які перебували в Криму.

Режисера утримують у колонії "Білий ведмідь" міста Лабитнангі за полярним колом. В Україні на нього чекають донечка Аліна та син Владислав, який страждає на аутизм. 

Читайте також: Кістка поперек горла. Хто такий Олег Сенцов

14 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії та анексованому Криму. Сенцов вимагає звільнити 64 українських політв'язня.

За словами сестри режисера Наталії Каплан, станом на 9 липня Сенцов виснажений, але не припиняє голодування. 

"Олег, дійсно, б'ється не тільки за себе. Ось уявіть, людина реально б'ється за справедливість і хоче, щоб звільнили всіх політв'язнів. Можете в це не вірити, залежить лише від вас. Але саме тому він просить не приїжджати до нього, а спрямувати сили на інших", - наголосила вона.