Підвищення вартості проїзду в Києві: у метро розповіли, як заощадити

У "Київському метрополітені" порадили поповнити безконтактні картки до підвищення вартості проїзду

Про це повідомила речниця "Київського метрополітену" Наталка Макогон у Facebook.

"Сьогодні при поповненні картки метро на 50 поїздок кожна коштує 4,5 грн, завтра - 6,5 грн. Вмикайте калькулятори, рахуйте власну економію грошей і часу. Картки можна придбати та поповнити у всіх касах",- зазначила Макогон.

Тим часом на сторінці у Facebook прес-служба "Київського метрополітену" розповів про перехідний період на новий тариф. По-перше, записані поїздки на безконтактні картки метро або метропас залишаються дійсними. Метропас можна поповнити на автоматизованій станції "Кловська", безконтактні картки метро - на будь-якій станції.

"До кінця липня - всі придбані місячні проїзні квитки залишаються дійсними. Також до кінця липня ви можете використати синій жетон обмінявши його без доплати", - йдеться у повідомленні.

Один жетон обмінюється у будь-якій касі, два і більше у сервісних центрах на станціях "Майдан Незалежності", "Дорогожичі", "Політехнічний інститут", "Дарниця" з 8 до 19 без вихідних.

"До кінця серпня - ви можете обміняти сині жетони пропорційно або з доплатою у сервісних центрах на станціях "Майдан Незалежності", "Дорогожичі”, “Політехнічний інститут", "Дарниця" з 8 до 19 без вихідних”, - додає прес-служба.

З 1 вересня 2018 року - раніше придбані жетони (сині) обміну не підлягають і кошти за них не повертаються.