Російських хакерів підозрюють у кібератаці на медіакомпанії Німеччини

Німецькі медіакомпанії і організація зі сфери хімічних досліджень стали жертвами кібератак, за якими ймовірно стоять російські спецслужби

Про це повідомляє видання Deutsche Welle з посиланням на доповідь німецького Федерального відомства з охорони конституції.

У відомстві зазначили, що кібератаки, ймовірно, були здійснені з метою шпигунства, вони сталися у серпні 2017 року і червні цього року.

У злочинах підозрюють російських хакерів з групи Sandworm: вони використали атаку спрямованого фішингу (spear phishing). Діяли зловмисники так: розсилали електронною поштою листи від імені відправника, що заслуговує на довіру. Всередині e-mail знаходився уражений текстовий документ Word.

Коли користувач відкривав документ, то йому рекомендувалося дозволити виконання макросів. Якщо людина надавала дозвіл - хакерам відкривався доступ до стеження за мережевою інфраструктурою або навіть управління нею.

Група хакерів Sandworm діє як мінімум з 2013 року. Вона відома, серед іншого,кібератаками на підприємства в Україні, зокрема в енергетичному секторі.