США звинуватили 12 росіян у зламі електронної пошти керівників штабу Клінтон

Влада США висунула звинувачення 12 громадянам Росії, яких підозрюють у зламі електронних поштових скриньок керівників Демократичної партії під час президентської виборчої кампанії в 2016 році

Про це заявив заступник генерального прокурора Род Розенштейн під час прес-конференції у Вашингтоні, інформує прес-служба Міністерства юстиції США.

Згідно з висновками розслідування, до списку увійшли співробітники ГРУ РФ, яких звинувачують в організації кібератак, зломі поштових скриньок, крадіжці документів і подальшому їх розповсюдження в мережі. Зокрема тисячі листів, вкрадених у керівництва демократів, були розміщені на різних майданчиках, у тому числі на WikiLeaks, що викликало скандал довкола і всередині партії та стало причиною відставки її голови Деббі Вассерман-Шульц напередодні висунення Гілларі Клінтон як кандидата в президенти.

До списку Мін'юсту США увійшли Віктор Борисович Нетикшо, Дмитро Сергійович Бадін, Іван Сергійович Єрмаков, Олексій Вікторович Лукашев, Сергій Олександрович Моргачев, Микола Юрійович Козачек, Павло В'ячеславович Єршов, Артем Андрійович Малишев, Олександр Володимирович Осадчук, Олексій Олександрович Потьомкін та Анатолій Сергійович Ковальов. Всі вони, ймовірно, є співробітниками Головного розвідувального управління Росії.

Висунуте обвинувачення є частиною проведеного спецпрокурором Робертом Мюллером розслідування про російське втручання в президентські вибори в США.