Синоптик розповіла, де вихідними пройдуть грозові дощі

Наприкінці поточного тижня, 13, 14 та 15 липня, дощі та грози ймовірні в більшості областей України

Про це повідомила у своєму блозі синоптик Еспресо.TV Наталка Діденко.

"Опади пройдуть від заходу до сходу поступово, разом із атмосферним вологим фронтом. Південна частина опиниться в переважно сухій погоді. На початку наступного тижня, з 16 липня, короткочасні грози виникатимуть хаотично на заході, півночі та в центральній частині України. Помірні та навіть подекуди сильні зливи ймовірні у західних областях. На Харківщині та Луганщині пройдуть окремі дощі з грозами. Донеччина належатиме в більшості сухій повітряній масі. На півдні також переважатиме суха погода з локальними окремими денними дощами", - розповіла пані Діденко.

Кінець тижня в Україні також відзначатиметься контрастом температури повітря: від +20°C на заході до +34°C на сході та півдні.

На початку наступного тижня спека у південній частині й у східних областях послабне, проте вже з четверга температура повітря знову підвищиться. На решті території України термічний режим не зазнає особливих змін.

13 липня у Києві побільшає дощів, подекуди пройдуть зливи, грози та посилиться вітер. Вихідними ситуація стане спокійнішою: суттєві опади малоймовірні, подекуди можливий незначний дощ. Температура повітря коливатиметься в межах +25...+28°C.

На наступному тижні у Києві переважатиме нестійкий характер погоди: локальні періодичні дощі, стрибки атмосферного тиску. Дещо знизиться температура повітря, до +23+25°C. У вівторок, 17 липня, за попередніми прогнозами, у Києві очікується сильний дощ та зниження температури повітря.

Із середи, 18 липня, у столиці передбачається підвищення температури повітря - упродовж дня вона становитиме +27...+29°C.