Телеканал "Інтер" оскаржить у суді штраф від Нацради

Телеканал "Інтер" не згоден із рішенням Нацради з питань телебачення і радіо про накладення штрафу в зв'язку з показом програми до Дня Перемоги "Перемога. Одна на всіх" і захищатиме свої інтереси у суді

Про це йдеться в заяві прес-служби телевізійного каналу.

На думку "Інтера", проведена 22-23 травня 2018 року позапланова виїзна перевірка каналу Нацрадою не надала аргументованих і обґрунтованих підтверджень порушення телеканалом положень чинного законодавства. Свої заперечення на звинувачення телеканал подав у Нацраду.

Телеканал «Інтер» оскаржить рішення Нацради в судовому порядку.

“В акті перевірки комісія Нацради навела кілька цитат із програми. Всі вони пов'язані виключно із засудженням нацизму як прояву фашизму...", - стверджує прес-служба телеканалу "Інтер".

Як відомо, 11 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала телеканал "Інтер" на 4 млн 46 тис. грн за розпалювання ворожнечі концертом 9 травня "Победа. Одна на всех", а також вказала на неприпустимість порушень законодавства у подальшому.

Канал має сплатити штраф протягом 30 днів, якщо не оскаржить його в суді.

Рішення Нацрада ухвалила за результатами позапланової перевірки каналу, призначеної 11 травня. Перевірка Нацради підтвердила, що в ефірі телеканалу 9 травня під час трансляції концерту лунали наступні фрази ведучих: "Сегодня мы не можем позволить, чтобы улицы наших городов называли именами фашистских преступников, а их портреты безнаказанно проносили в факельных шествиях по нашей столице, где каждый метр полит кровью наших соотечественников"; "И пусть иногда нам кажется, что все против нас, что мы чужие в своей стране. Но это не так. Нас много. Нас сотни в этом зале и миллионы – перед экранами телевизоров".