Українці посіли 4 місце у міжнародній олімпіаді з математики. За нами - Британія, Японія та Німеччина

На 59-й всесвітній шкільній Олімпіаді з математики збірна України посіла четверте загальнокомандне місце

Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

Шестеро українських старшокласників здобули 4 золоті та 2 срібні медалі на 59 Міжнародній математичній олімпіаді, яка проходить 3-14 липня у румунському місті Клуж-Напока. У загальному рейтингу українська команда посіла 4 місце з понад 100 країн світу, після США, Росії і Китаю.

Зазначається, українці випередили Тайланд, Тайвань, Південну Корею, Сингапур та ще більше сотні збірних.

"Щоб ви розуміли рівень розвитку дитячої математики в країні - Великобританія зайняла всього 12-е місце, Японія - 13-е, а скажімо збірна Німеччини стала 31-ю. Це вже 26 виступ команди з України на цих змаганнях. Попередні роки наша команда жодного разу не піднімалася вище 6-го місця", - зазначив аналітик Антон Павлушко у Facebook.

Олімпіада проходить у два тури. У кожному з них учасники розв’язували по три задачі з різних напрямів шкільної математики - геометрії, теорії чисел, алгебри і комбінаторики.

Команду юних математиків супроводжували: науковий керівник -  Богдан Рубльов, професор кафедри обчислювальної математики КНУ ім.Тараса Шевченка, та заступник керівника - Андрій Паньков, завідувач сектору в Інституті модернізації змісту освіти.