В окупованому Криму катастрофічними темпами зникає рослинність, - МінТОТ

Через недбале ставлення окупантів в анексованому Криму значно зменшився відсоток рослинності

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Дані космічної зйомки свідчать про значне погіршення стану унікального рослинного світу Кримського півострова.

"Недбале ставлення окупаційної влади Російської Федерації до унікального природного середовища у північній, центральній та східній частинах Автономної Республіки Крим може призвести до масового вимирання рослинного і тваринного світу, ерозії ґрунту, пожеж в екосистемах та екологічної катастрофи на півострові", - йдеться у повідомленні.

За даними дистанційного зондування, впродовж двох років індекс кількісної оцінки рослинного покриву у деяких частинах АР Крим знизився до найнижчої позначки 0,3.

Загалом у червні 2018 р. в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року, зниження значення загального індексу по території АР Крим склало - 23%. Загальне зниження кількості опадів у 2018 році також негативно вплинуло на стан рослинності на півострові.

"Дії РФ в цьому контексті свідчать про те, що держава-окупант не зацікавлена в розвитку АР Крим з його природним потенціалом, а її безвідповідальність призводить до невідворотної шкоди навколишньому середовищу та збитків для цивільного населення, що проживає на цій території", - додає прес-служба.