Через убивство українця росіянином посольство України звернулося до прокуратури Туреччини

Українське посольство звернулося до турецької прокуратури у справі побиття українського туриста, внаслідок якого потерпілий помер в лікарні

Про це "Громадському радіо" повідомив голова консульської служби Василь Кирилич. "Посольство звернулося до прокуратури з клопотанням повідомити про хід розслідування справи", — сказав він. Кирилич нагадав, що підозрюваному заборонено залишати територію Туреччини. 

7 липня в Туреччині громадянин РФ до напівсмерті побив 57-річного українця. За наявною інформацією, конфлікт між громадянином України та 30-річним туристом із РФ виник під час перегляду матчу ЧС з футболу Хорватія – Росія. Чоловіка непритомного госпіталізували до реанімації. У турагентстві заявили, що росіянин зайшов на територію готелю, де відпочивали українські туристи, із сусіднього готелю.

За словами турагента, українець під час надходження до  медичного закладу знаходився в стані алкогольного сп'яніння, що позбавляє його права на страхові компенсації. За словами родичів потерпілого українця, турецька поліція оштрафувала росіянина на $800, після чого той виїхав до Росії.