Рада не підтримала уточнень до закону про посилення прав кредиторів

Верховна Рада України не підтримала уточнень до нещодавно ухваленого закону України про посилення прав кредиторів (законопроект №6027-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кредитування")

За це рішення проголосували 203 народні депутати за необхідного мінімуму у 226 голосів у п'ятницю, повідомляє Інтерфакс.

"Згідно зі статтею 131 регламенту Верховної Ради нам необхідно усунути деякі неузгодженості в окремих положеннях цього закону. До мене звернувся профільний комітет, щоб ми поставили це уточнення на голосування... Голови фракцій сказали, що всі з ним ознайомлені", - сказав голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

3 липня Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому закон №6027-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кредитування". За оцінкою Національного банку України (НБУ), прийняття зазначеного документа забезпечить вирішення чинних проблемних питань, що створюють системні перешкоди для відновлення кредитування економіки і несучих додаткові ризики діяльності національних та іноземних інвесторів.

"В умовах захищеності прав кредиторів банки зможуть висувати лояльніші вимоги до потенційних позичальників. Це, безумовно, сприятиме активному кредитуванню, зниження вартості кредитних ресурсів і, відповідно, полегшення доступу суб'єктів господарювання та фізичних осіб до банківських продуктів", - зазначено в повідомленні регулятора .