Репресії за національною ознакою в окупованому Криму тривають, - Мустафаєв написав до Гармс

Кримськотатарський активіст Сервер Мустафаєв, заарештований в окупованому Криму, написав листа євродепутату Ребеці Гармс

Про це вона повідомила на своєму сайті.

У своєму листі Мустафаєв розповідає, що з 2014 року в "українському Криму, сьогодні тривають, незважаючи ні на які резолюції і рішення міжнародних інстанцій, репресії і переслідування за національною та релігійною ознаками".

"На превеликий жаль, на сьогодні ми вже маємо десятки зниклих, більше 70 заарештованих, понад 10 вбитих, неодноразові випадки тортур та спроб залякування з метою схиляння до співпраці", - пише Мустафаєв.

За його словами, 115 дітей залишаються без батьківського виховання, а десятки матерів і дружин знаходяться під постійним моральними, психологічними й емоційними стресами.

Далі він розповідає, що був знайомий з Ребекою Гармс ще до свого арешту і тому сподівається, що вона сама може дати оцінку тим звинуваченням у тероризмі, які інкримінують йому та іншим кримським активістам.

"Я особисто і мої хлопці в ув'язненні в Катерининських в'язницях не шкодуємо про вибраний народний шлях ненасильницької боротьби за права кримськотатарських мусульман Криму та інших політв'язнів", - додав Мустафаєв.

Також він шкодує, що швидкість реакції світового співтовариства розтягнулася вже більш ніж на 4 роки.