Аваков представив "червоні лінії" у стратегії деокупації Донбасу "Механізм малих кроків"

У понеділок, 16 липня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков представив "червоні лінії" у запропонованій ним стратегії деокупації Донбасу "Механізм малих кроків" - принципові положення про інтереси України, щодо яких компроміси неприпустимі, а суперечки недоцільні

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Так, згідно зі стратегією голови МВС, не можуть бути предметом дискусії наступні положення:

Міністр внутрішніх справ також наголосив, що легітимізація анексії Криму також не має бути предметом обговорення.

"Ми вам повернемо окуповані території Донбасу в обмін на легітимізацію анексії Криму" - неприйнятно! Тут не може бути жодних поступок! Нема про що розмовляти!", - наголосив Аваков.

Глава МВС додав, що амністія не може бути застосована до осіб, що вчинили тяжкі злочини, передбачені Кримінальним кодексом України.

"Ті, у кого на руках кров убитих мирних мешканців та українських солдатів, хто організовував захоплення влади, керував масовими вбивствами та погромами - не підлягають амністії. Наше головне завдання - знайти компроміси на кордонах "червоних ліній", відстояти принципові позиції та домовитися у рамках міжнародної переговорної групи про чіткий план з повернення та відродження наших території, посилення потужності та процвітання України", - сказав міністр.