На Сумщині батько вбив 4-річну доньку, бо та відмовилася їсти

На Сумщині 28-річний батько до смерті побив свою 4-річну доньку через те, що вона відмовилася вечеряти

Про це повідомляє прес-служба поліції Сумщини. 

Подія сталася в одному з сіл Білопільського району. Про те, що в родині місцевих жителів померла дитина ще до приїзду "швидкої", до поліції близько 22:00 повідомили медики. 

Коли прибули поліцейські, вони побачили на дивані дівчинку без однак життя. Увагу правоохоронців привернули синці на її обличчі. Поруч були батьки. На запитання правоохоронців чоловік пояснив, що дитині увечері стало зле і він поклав її спати. Коли за деякий час підійшов до ліжка, побачив доньку вже мертвою.

"В нас виникли певні підозри щодо щирості у свідченнях як матері, так і батька померлої. Поліцейські почали ставити питання і за годину вони зізнались. Розповіли, що незадовго до смерті дитину побили. Привід, з якого побили, шокує - били, бо дівчинка відмовилась їсти картоплю з хлібом. Це дуже розлютило батька, і він декілька разів вдарив її по голові, спочатку пластиковою пляшкою з водою, а потім і рукою. Мати також доклала свою руку до побиття. А далі дитину дійсно поклали спати і пішли у справах", - розповів начальник Білопільського відділу поліції Андрій Анісімов.

Криміналісти повідомили, що дівчинка померла, бо захлинулася блювотинням. Вірогідно, їй було зле, а поруч не було нікого, хто би вчасно надав допомогу.

Крім померлої дитини родина має ще двох дітей: старшу дівчинку та хлопчика. Раніше всі діти за рішенням соцслужб  були передані до інтернату через неналежні умови утримування. У травні 2018 року двох дівчаток батькам на деякий час дозволили взяти додому.

По даному факту поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 121 ч. 1 (умисне тяжке тілесне ушкодження) та ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці). Батьку дічинки оголошено про підозру, його заарештовано. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.