Напад на НАБУ: правозахисник розповів про організацію проплачених акцій

Виконавчий директор Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин назвав напад на директора центру протидії корупції Віталія Шабуніна та погром у приміщенні НАБУ в Києві проплаченими акціями

Про це Юрчишин заявив у ефірі Еспресо.TV.

"Відбувається дивна ситуація, коли правозахисники, присутні на акції, не протидіють ані атаці на НАБУ, ані вчиняють достатньо дій, щоб зупинити атаку на Віталія Шабуніна. По-перше, це явно поза межею закону. Чи це була замовна акція з боку прихильників Ківи? Однозначно, тому що зафіксовано на відео, як учасники цієї акції розповідають, що їм платять та про тариф у 80 грн. Зафіксовано, що вони були не на одній акції. Зокрема, ці бабусі помічені як ті, хто роздавали пошту на акціях проти Уляни Супрун під МОЗ", - сказав Юрчишин.

Директор Transparency International Ukraine наголосив, що організація проплачених акцій також є порушенням законодавства.

"Це фактично найм так званих "майданбайтерів" - людей, які заробляють на тому, що фейково проводять акції. Це так само порушення законодавства, тому що це намагання використовувати імітацію суспільних акцій. Сподіваюся, ГПУ, яка обіцяла, що розслідує проплачені мітинги, нарешті дасть свою оцінку. Поки що виглядає так, що йде масова атака на свободу зібрань. Правоохоронні органи не проявляють жодної активності, щоб запобігти ескалації на цих заходах чи фактично протидіяти проплаченим мітингам", - додав Юрчишин.