Трамп не здав позиції щодо України, а Путін сам визнав незаконність анексії Криму, - Порошенко

На думку української влади, президент США Дональд Трамп не здав жодної позиції щодо України під час саміту з президентом Росії Володимиром Путіним

Про це заявив президент Петро Порошенко в ефірі каналу ICTV, повідомляє "Укрінформ".

"Дуже добре, що президент Трамп не здав жодної позиції щодо України", - наголосив він.

За його словами, є інформація зі слів Путіна, що американський президент зауважив, що Крим є і буде залишатися українським, а анексія була незаконною.

"Пам'ятаєте відповідь Путіна? Вона смішна, але Путін заявив, що вони, мається на увазі - росіяни, провели референдум і захопили його (Крим - ред.). Не українці, не українська влада, не український народ, а вони провели референдум! Це є ще одним переконливим доказом незаконності анексії", - підсумував Порошенко. 

Зазначимо, під час вчорашнього брифінгу з Трампом, Путін зізнався, що референдум у анексованому Криму проводили не місцеві жителі.  

"Позиція президента Трампа щодо Криму - відома. Він її притримується. Він говорить про незаконне приєднання Криму до Російської Федерації. У нас інша думка: вважаємо, що ми провели референдум згідно з міжнародним правом, згідно з статутом Організації об’єднаних націй", - заявив Путін тоді.