Турецького телепроповідника звинуватили в педофілії

Співробітники правоохоронних органів Туреччини розслідують кримінальну справу, порушену щодо телепроповідника Аднана Октара, якого підозрюють в сексуальному насильстві над членами створеної ним секти

Серед потерпілих виявилися десятки дітей, а також жінки, яких Октар примушував лягати під ніж пластичного хірурга, щоб набути "котячої" краси, повідомляє NEWSru Israel.

45 людей, у тому числі 17 дітей, подали заяви в поліцію, звинувативши проповідника в злочинах. Аднан Октар підозрюється в організації секти, фінансових махінаціях і сексуальному насильстві.

Проповідник і 189 його послідовників були затримані 11 і 12 липня в ході масштабної операції, що проводилася одночасно в п'яти областях Туреччини. Ще 45 людей знаходяться в розшуку. Серед затриманих виявився найближчий помічник Октара Таркан Явас і нейрохірург Октар Бабуна.

Суд наклав арешт на власність підозрюваних. В ході обшуків виявлені і вилучені 70 одиниць зброї, три тисячі патронів, 400 флеш-карт, великі грошові суми і старовина, для вивезення яких знадобилося шість вантажівок.

Відомо, що Октара постійно оточували молоді жінки, яких він називав "кішечками". У усіх у них були світле волосся, вузька талія, однакова форма обличчя і розріз очей, вилиці, що виступають, пухкі губи. З'ясувалося, що жінкам довелося пройти через пластичні операції, щоб отримати ідеальну з точки зору лідера секти зовнішність.

Самій молодшій з відомих поліції жертв проповідника під час згвалтування було 11 років. У секту її привела мати. Жінка, ім'я якої не розголошується, також знаходиться під слідством. Жінок, які приймали рішення покинути секту, змушували відмовитися від цього. Їх піддавали побиттю і знущанням : наприклад, їх голили наголо, а також збривали їм брови.

До недавнього часу Октар вів телевізійне шоу, в якому танці перемежалися теологічними дискусіями. Октар і сам приймав участь в танцях разом зі своїми "кішечками", а також співав разом з чоловіками-сектантами, яких він називав своїми "левами".

Проте в лютому 2018 року медіарегулятор призупинив вихід програми під приводом того, що шоу Октара нібито порушує права жінок і принцип гендерної рівності.

У 2006 році Октар під псевдонімом Харун Яхья видав книгу "Атлас всесвіту", в якій виступив із звинуваченнями на адресу еволюційної теорії Дарвіна. На думку Октара, саме дарвінізм призвів до глобального тероризму. На веб-сайті проповідника сказано, що він написав більше 300 книг, які були перекладені на 73 мови.