У США розповіли деталі про російську шпигунку, яку напередодні схопили у Вашингтоні

Громадянку Росії Марію Бутіну у США звинуватили у змові з метою роботи агенткою Росії без узгодження цього з американським генпрокурором

Про це повідомляє прес-центр американського Міністерства юстиції.

29-річну Бутіну, яка проживає у Вашингтоні, заарештували 15 липня 2018 року, слухання у її справі заплановані на 18 липня.

Відповідно до представлених у справі свідчень, починаючи з 2015 року і, щонайменше, до лютого 2017 року, Бутіна діяла під керівництвом високопоставленого чиновника уряду Росії, який раніше був членом законодавчої влади, а потім став найвищою посадовою особою в Центральному банку Росії.

У квітні цього року проти вказаного чиновника було введено санкції Міністерства фінансів США. Деякі ЗМІ вказують на те, що цей чоловік -  колишній віце-спікер Ради Федерації, а згодом заступник голови Центробанку Росії Олександр Торшин. З 6 квітня Торшин знаходиться в списку санкцій США.

"У судових документах докладно описуються зусилля російського чиновника і Бутіної стосовно того, щоб активізувати дії жінки як агента Росії всередині США, розвиваючи відносини з американцями і проникаючи всередину організацій, що мають вплив в американській політиці, з метою просування інтересів Росії", - наголосили у Мін'юсті.

У документах також описуються певні дії, вжиті Бутіною для продовження цих зусиль, зокрема коли вона почала жити у США за студентською візою.