Подача води з України до Криму допоможе Росії закріпитися там, - Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров заявив, що ідея продавати дніпровську воду в анексований Крим є "абсолютно неприпустимою"

Про це передає "Крим.Реалії".

Чубаров нагадав, що Росія посилює військову присутність в Криму, і якщо Україна вирішить продавати воду для півострова, її направлять, в першу чергу, на потреби російських військових.

"Люди, які пропонують продавати воду в Крим, сором'язливо обходять ряд важливих питань. Те, що буде надходити до Криму, в першу чергу буде використовуватися на зміцнення військової сфери. Питання води може розглядатися в питанні деокупацію Криму, звільнення політв'язнів. Це не просте питання. Там хочуть в першу чергу зміцнюватися в Криму військовими базами, ракетами, літаками. Давайте не будемо їм у цьому допомагати, а робити все для того, щоб Росія якнайшвидше покинула Крим", - зазначив Чубаров.

Він нагадав події 2015 року, коли з ініціативи Меджлісу кримськотатарського народу на адміністративному кордоні з Кримом була створена акція з цивільної блокади півострова, яка перешкоджала товарообігу Криму і материкової частини Україн. За інформацією Меджлісу, велика частина товарів через півострів надходила в Росію. В результаті, за словами Чубарова, Росія була змушена в короткі терміни збільшити в кілька разів витрати на Крим.