Польща видала Україні екс-бухгалтера "Укрспирту", звинувачуваного в розтраті 260 млн грн

Польська прокуратура ухвалила видати Україні колишнього головного бухгалтера українського держпідприємства "Укрспирт" Сергія Безродного, звинувачуваного в розтраті понад 260 млн грн

Про це повідомила у Facebook прес-секретар генпрокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган.

"Генеральна прокуратура Республіки Польща задовольнила клопотання ГПУ про видачу екс-головного бухгалтера ДП "Укрспирт" С. Безродного в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності. Досудовим розслідуванням встановлено, що Безродний, за попередньою змовою з іншими службовими особами розтратив кошти держпідприємства на загальну суму 260 млн. 808 тис. 631 грн та за попередньою змовою групою осіб ухилився від сплати податків, що призвело до ненадходження до держбюджету коштів в розмірі 49 859 541,23 грн", - йдеться у повідомленні.

Безродного передали Україні 16 липня в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення "Дорогуськ- Ягодин" у Волинській області. Ухвалою Шевченківського райсуду Києва від 17 липня Безродному призначено запобіжний захід у вигляді арешту та визначено заставу в сумі 27,615 млн грн.