Директор ФБР, якого призначив Трамп, визнав втручання Росії у президентські вибори

Директор ФБР Крістофер Рей заявив, що Росія досі продовжує здійснювати операції з метою посіяти розбрат у Сполучених Штатах

Про це повідомляє CNN.

Рей заявив, що вірить висновкам американської розвідки, яка встановила, що "Росія намагалася втручатися у проведення останніх президентських виборів", та досі продовжує "злочинні операції" з метою посіяти розкол і розбіжності в США.

"З моєї точки зору, ми повинні сприймати цю загрозу вкрай серйозно і реагувати на неї з повною рішучістю і зосередженням", - заявив директор ФБР.

Подібне інтерв'ю Рея викликало резонанс у американських ЗМІ, адже ще раніше президент США Дональд Трамп під час зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним не підтримав висновків американської розвідки щодо російського втручання у вибори 2016 року. До того ж Трамп назвав розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера "катастрофою для країни".

Читайте також: "Соромно, вражаюче і дуже неприємно": у США розкритикували Трампа після зустрічі з Путіним

Однак прибувши до США, Трамп в інтерв'ю телеканалу CBS визнав президента Росії Володимира Путіна особисто відповідальним за втручання у президентські вибори у США в 2016 році.
  • Нагадаємо, у серпні 2017 року Крістофер Рей замінив на посаді директора ФБР звільненого раніше Джеймса Комі. Його кандидатуру висунув сам президент Трамп.