Нові санкції Росії проти України не матимуть ефекту, - економіст

Нові російські санкції проти України не матимуть суттєвого впливу на українську економіку

Про це заявив в ефірі Еспресо.TV інвестиційний банкір Сергій Фурса.

"Все, що росіяни могли економічно зробити, вони зробили ще в 2013 році і потім на початку 2014. Тоді справді був дуже сильний удар по українській економіці. Тому зараз це вже буде ні про що. Зараз жодним чином вдарити не можуть, бо в 2013-2014 році вони все обрізали і це наразі не є критичним", - сказав Фурса.

При цьому експерт зазначив, що Україні не варто вдаватися до економічних відповідей на російські санкції, оскільки вони є саме відповіддю на дії України.

"Ці санкції - це є їхні симметрична відповідь на українські санкції. Тому як ми можемо реагувати? Все, що могли, зробили. Все, що буде інше, щоб посилювати санкції і йти в економіку, це буде як бомбити Воронеж - ми самі собі зробимо гірше", - додав Фурса.

Читайте також: Віталій Портников: російські антисанкції нам допоможуть

Банкір також висловив сумнів щодо здатності Росії на теперішньому етапі шкодити Україні за посередництва економічних партнерів Білорусі і Казахстану.

"Вони так чи інакше вже і так впливали з 2014 року, бо вони в єдиному митному просторі, тому там було обрізано досить суттєво, знову ж так, акціями самих росіян. А все, що могли в економічному плані, вони вже зробили", - підсумував Фурса.