Під Житомиром строковики ЗСУ відпрацювали подолання вогневої смуги перешкод

На полігоні під Житомиром військовослужбовці строкової служби Збройних сил України відпрацювали подолання вогневої смуги перешкод

Про це повідомляє командування Десантно-штурмових військ Збройних сил України на своїй сторінці в Facebook.

Подібних смуг перешкод немає ні в Україні, ні в інших країнах. Її довжина становить 400 метрів в обидві сторони. Всього на всій дистанції смуги бійцям потрібно було подолати близько десяти різних перешкод, серед яких бліндаж, ділянка з колючим дротом, яку треба пройти по пластунськи, висока бетонна стіна, ділянка поваленого лісу, декілька одиниць техніки і приміщень різного типу. Все це бійці проходять на швидкість, під постійні звуки пострілів і вибухів, у повній амуніції і відпрацьовують елементи тактики, прикриваючи один одного під час переміщень.

Головною особливістю даної смуги є те, що всі перешкоди підпалені і щільно димлять, що додає труднощів в її проходженні. Також під час проходження "гарячих" ділянок, учасники під наглядом інструкторів тренуються, як правильно діяти у випадку власного загоряння, як правильно гасити товаришів, якщо ті загорілися.

Після подолання вогневої-штурмової смуги перешкод, молоді десантники вирушили на ще одне завдання. Там вони проповзали під танком і перебуваючи в безпосередній близькості від танка, вчилися діям по знищенню умовного противника.