Російські пранкери зателефонували Юнкеру та Могеріні. Про що вони говорили

Російські пранкери видали себе за прем'єр-міністра Вірменії під час телефонної розмови з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером та верховним представником Європейського Союзу із питань закордонних справ Федерикою Могеріні

Про це повідомляє Euronews.

Російські пранкери Олексій Столяров та Володимир Кузнєцов здійснили два окремі телефонні дзвінки до європейських посадовців тривалістю 10 і 12 хвилин відповідно. Це відбувалося приблизно у травні, незабаром після того, як Нікола Пашиняна призначили новим прем'єр-міністром Вірменії.

Під час дзвінку президент Єврокомісії Юнкер назвав “помилкою” рішення президента США Дональда Трампа відмовитися від ядерної угоди з Іраном.

"Це серйозна загроза для нас і для мене особисто. Я думаю, що Трамп вчора ввечері зробив велику помилку", - сказав Юнкер.

Коли один з пранкерів заявив, що його політична партія зазнала "опору з боку Росії", Юнкер закликав його рухатися далі та підтримувати зв'язки з урядом Путіна.

"І щодо Росії: ми не просимо розривати ваші відносини з Росією. Важливо, щоб ви зустрілися з Володимиром Путіним, я думаю, 14 травня або незадовго після цього. Це добре. Він є моїм особистим другом, тож я можу поговорити з ним, коли це потрібно", - додав Юнкер.

Росіянин закінчив розмову з Юнкером, заявивши, що Кім Кардаш'ян хотіла б працювати в міністерстві закордонних справ.

"О, так, це добре", - відповів президент Єврокомісії.

Під час розмови з Могеріні, коли росіяни зазначили про тиск із сусідніх країн - Туреччини та Азербайджану, а особливо Росії, вона зазначила, що Вірменії завжди може розраховувати на підтримку ЄС.

"Ви живете в непростому регіоні, але ви можете розраховувати на те, що ви маєте друзів. Це правда складний регіон, але я переконана, що існує спосіб знизити напруженість і спробувати знайти спільний підхід до ситуації”, - заявила Могеріні під час телефонного дзвінка.