Сенцов пережив другу кризу. Погодився на 3-4 ложки поживної суміші на день

Незаконно засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов, який голодує в заполярній колонії з вимогою звільнення українських політв'язнів, пережив уже другу кризу

Про це повідомив адвокат Дмитро Дінзе, передає "Радіо Свобода".

"Він виглядає ще гірше, ніж минулого разу. Дуже блідий. Ходить сам. Близько тижня тому у нього була друга криза зі здоров’ям. Стало погано і його хотіли госпіталізувати для того, щоб поставити на повноцінне примусове годування, щоб вливати більше суміші. Він відмовився, і його залишили в колонії з умовою, що суміш він буде приймати сам під наглядом лікаря", - розповів Дінзе.

Адвокат зазначив, що Сенцов погодився приймати 2 ложки поживної суміші на день і не планує припиняти голодування.

"Приймає в день по дві ложки. Утримують у палаті, з голодування виходити не збирається. Каже: "Скільки мене вистачить, стільки і протягну", - повідомив Дінзе.

Як уточнила омбудсмен Людмила Денісова, Дінзе повідомив їй, що стан здоров’я Олега значно погіршився. Він практично не орієнтується в датах і перепитує адвоката, який сьогодні день. В нього погіршилося здоров’я і послабшав серцевий м’яз.

В Сенцова вже була друга криза, але Олег не може назвати точну її дату. Зараз він вживає, як каже адвокат зі слів Олега, 3-4 ложки поживної суміші на день.