Шабунін поширює нові фейки для образу жертви, - адвокат

Адвокат Ігор Черезов звинуватив главу ЦПК Віталія Шабуніна в черговому поширенні фейків про Руслана Журила

Про це Черезов заявив в Facebook.

Як зазначив адвокат, після того як громадськість залишилася байдужою до новини про те, що Руслан Журило нібито організував "тортометання" під САП 17 липня, Шабуніну довелося якось робити з себе жертву. У своєму пості Шабунін написав, що йому хтось нібито відсилає СМС з ім'ям "Руслан"... Він вирішив, що це Журило", - іронізує адвокат.

"І понеслося: без найменших доказів Шабунін та ЦПК обливають брудом Руслана Журила і безпідставно згадують екс-депутата Миколу Мартиненка, яких я захищаю як адвокат. Щодо них рідне для Шабуніна НАБУ зліпило смішну справу, яка розвалиться в будь-якому суді (включаючи антикорупційний). Але згадують їх Шабунін та його соратники так, щоб не нарватися на судовий позов...", - наголосив Ігор Черезов.

Спочатку, зазначив адвокат, ЦПК імені Шабуніна розмістив фото Руслана Журила в кафе - з "тонкими натяками" про нібито причетність Руслана Журила до сутичок під САП 17 липня. Хоча він мирно пив каву - навіть не поблизу САП - і гадки не мав про жодну піар-акцію Шабуніна.

"Тепер Шабунін публікує незрозуміле СМС про нібито "Руслана" з абсурдною вимогою прибрати це фото з інтернету (!) По-перше, це повна нісенітниця. Фото неможливо "прибрати" з інтернету, це повинні знати навіть "високоінтелектуальні антикорупціонери", - зазначив Черезов.

"З таким самим "успіхом" можна відправити СМС від імені Віталіка з погрозою підірвати завод з виробництва тортиків Roshen. І раз СМС від Віталіка, значить від Шабуніна. Маячня? Ну, з погляду Шабуніна - ні. Це серйозний "доказ", - саркастично зауважив адвокат.

На його думку, "наші доморощені антикорупціонери" і далі не дружать ні з доказами, ні з елементарною логікою. Адже фейкова справа, за якою НАБУ безпідставно звинуватило низку людей (включаючи Журила), давно знаходиться в суді, а САП підтримала звинувачення...

"Так для чого Руслану захищати Холодницького? Це повний абсурд. Вся ця істерика з відправкою СМС самому собі спрямована на піар пана Шабуніна та створення образу жертви", - робить висновок Черезов.