У МВС доручили прикордонникам готуватися до відновлення контролю над держкордоном

Усі підрозділи МВС готуються до відновлення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян під час засідання колегії адміністрації Державної прикордонної служби.

Він зазначив, що коли розпочнеться цей процес, то значну кількість роботи повинна взяти на себе Державна прикордонна служба, а саме забезпечити відновлення контролю над державним кордоном. 

"Нещодавно міністр внутрішніх справ Арсен Аваков презентував Стратегію відновлення цілісності України та деокупації Донбасу "Механізм малих кроків". Ми пропонуємо повну реінтеграцію Донбасу в економічний, правовий і гуманітарний простір України. На Держприкордонслужбу покладається значна кількість роботи і відповідальність за відновлення держкордону", ‑ наголосив Троян.

Окрему увагу він звернув на створення Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС, адже до кінця року правоохоронці отримають перші чотири вертольоти, до чого мають готуватися прикордонники.

"Основними завданнями авіаційного прикордонного підрозділу стануть: цілодобовий повітряний моніторинг держкордону та оперативне реагування на його порушення; дистанційний контроль за локальними ділянками кордону в режимі реального часу; ведення десантно-штурмових дій для боротьби з протиправною діяльністю на кордоні", ‑ підсумував Троян.